Miért jó ismeretlenekkel beszélgetni?

Kevesen gondolják, de számtalan előnnyel, pozitívummal járhat, ha egyrészt olyan emberrel beszélgetünk, akivel előtte soha nem beszéltünk; másrészt pedig fogalmunk sincs róla, kivel beszélünk, sőt, ő sem tudja azt, hogy ő kivel beszél.

Először is, ismerkedni jó dolog. Még ha szórakozni is jövünk fel mondjuk az AnoTalk-ra, egyrészt tapasztalatokat szerzünk, jobban megismerünk különböző ember- és személyiségtípusokat, olyanokkal beszélünk, akikkel lehet, hogy egyébként sosem beszélnénk. Az is lehet, hogy olyan emberrel akadunk össze, aki megváltoztathatja az életünket – de térjünk el ettől, nyilván az ember nem mindent azért csinál, hogy társat keressen mondjuk, vannak, akik boldog párkapcsolatban is szívesen anotalkoznak. Egyrészt jó időtöltés, unaloműzés, de rengeteg előnyt is jelenthet. Például ha nehezen kezdeményezünk beszélgetést emberekkel, itt felelősség nélkül, anélkül, hogy tudnák, kik vagyunk, megtehetjük, ami segíthet ennek a problémának a megoldásában, így lehetséges, hogy a valóságban és személyünk felvállalásával is bátrabbak leszünk, ha láttuk, hogy ismeretlenekkel is egyszerűen, gondok nélkül tudunk beszélgetést folytatni.

A másik nagy előny az előbb már részben felhozott tény, hogy teljesen ismeretlenek, névtelenek vagyunk. Ezt bizonyos szintig ki lehet használni, így például fejleszteni az emberekkel való kommunikációnkat és ehhez hasonló dolgok, viszont vannak határok. Akinek a lelki békéje rendben van, anonim módon sem fog mások számára bántó, sértő, vagy rossz dolgot írni. Megtudhatjuk, olyanok, akikkel egyébként soha nem kerülnénk kapcsolatba, hogyan élnek, hogyan gondolkodnak, hogyan beszélgetnek. Rengeteg lehetőséget ad ez, csak egy példa a száz közül, hogy feltehetünk mondjuk egy olyan általános kérdést valakinek, amire egyszerűen érdekel, hogy válaszolnának véletlenszerű emberek. Növekedhet az élettapasztalatunk. Rátalálhatunk teljesen véletlenül egy lelki társunkra, akivel lehet olyan szinten tudunk szórakozni és megérteni egymást, mint mással még soha. Az is lehet, hogy egyszerűen folytatunk egy vicces beszélgetést, akár olyan stílusban, ahogy ismerőseinkkel nem tennénk, de néha erre is szükség van, anonim módon sokkal könnyebben el lehet magunkat engedni, hiszen nincsenek következményei a viselkedésünknek. Itt teljesen szabadok lehetünk.

Az internet és ezáltal például az AnoTalk által adott lehetőségeket jól kihasználva rengeteg, korábban nehezen elérhető tapasztalatot szerezhetünk és számunkra szórakoztató dolgot tehetünk meg. Én magam is nem egyszer folytattam akár rövidebb-hosszabb beszélgetéseket is itt, amelyeket ha nem is folytattunk máshol, de értékesnek, számomra hasznosnak és jó időtöltésnek tartottam. Olyan személyiségű emberrel is beszéltem, akivel egyébként soha nem tettem volna, mert egyszerűen ha mondjuk a valóságban ismerem, osztály- vagy csoporttársam lett volna, nem hiszem, hogy magamtól beszélgetést kezdeményezek vele, itt viszont a véletlen folytán nem is akármilyen, több órás, érdekes beszélgetést folytattunk.