Hogyan tegyünk egy beszélgetést izgalmassá?

Talán az első és legfontosabb dolog, hogy ne úgy indítsunk, hogy „Szia, kor?”. Érthető, hogy érdekel, a chat partnered hány éves, viszont sokkal stílusosabb, különlegesebb, nem pedig átlagos első mondatok is léteznek. Az első benyomás nagyon fontos – ha nem a legfontosabb, a jó beszélgetés megalapozója –, ne hagyjuk, hogy a kíváncsiságunk átvegye egy ilyen fontos dolog szerepét. Ha semmiképpen nem bírsz magaddal, még mindig stílusosabb egy „Szia! 16 éves vagyok. Te? :)” kezdés.

Én magam azonban egyáltalán nem indítanék olyan kérdéssel, ami a korra irányul. Nyilvánvalóan több célból is használhatjuk az AnoTalk-ot, amelyek könnyen meghatározhatják, mennyire érdekel, hány éves a másik, én viszont hiszem, hogy egy izgalmas, váratlan, akár vicces első mondat sokkal nagyobb hatással lehet a másik személyre, mint egy sablonos, megszokott, már unalmas kérdés. Azért is jó így kezdeni, mert ha a másik személy értékeli a te személyiségedhez tartozó első mondatot, nem pedig értetlenül kilép a beszélgetésetekből, már egy lépéssel közelebb vagytok egymás megértéséhez, amely néha inkább múlik a két személy személyiségén, mintsem életkorukon.

Ez egy jó beszélgetésnek indul! Máris van közös téma, és habár nem egymásról beszélgettek, mégis rengeteg dolog kiderülhet a másikról. Talán sokkal több, mintha megkérdezed tőle, milyen személyisége van. Az írási stílusa, érvei, gondolatai rengeteget elárulnak.

Fontos, hogy a beszélgetés közben figyeljünk a másikra, de magunkra is. Ne csak magunkról beszéljünk, de ne is tereljük mindig a témát arra, hogy a partnerünk beszéljen magáról. Bízzunk benne, hogy mindkét felet egyaránt érdekli a másik. Igyekezzünk a beszélgetést feldobni izgalmas részekkel. Ne hagyjuk, hogy a beszélgetés unalmassá váljon, az egyik félnek sem lenne jó.

Igyekezzünk pozitívak lenni a másikkal szemben, ezen akár a hangulatjelek is segíthetnek.